“Het is heel mooi geweest”

Bij Herleving Sinaai greep men de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie, die met 3-1 werd gewonnen tegen Bazel, aan om doelman Koen Jacobs in de bloemetjes te zetten. Na dertien seizoenen zet hij er een punt achter.

koen jacobs herleving sinaai

Foto: Erik Westerlinck

Koen Jacobs: “Ik speelde bijna vierhonderd matchen voor Herleving Sinaai.”

“Die laatste thuismatch vergeet ik nooit. Schitterend weer, een 3-1 overwinning, veel volk, waaronder veel ex-ploegmaats. Bovendien had men hier van alles en nog wat op poten gezet”, blikt Koen Jacobs terug.

Gaat een voetbalbeest zoals jij het voetbal niet te fel missen?

Koen Jacobs: “Ik denk het niet. Het is schitterend geweest. Ik speelde bijna vierhonderd wedstrijden voor Sinaai. Trouwens, er komen nog minsten twee wedstrijden. Volgend weekend op Heikant en nadien de eerste eindrondewedstrijd. Waar en wanneer die wordt gespeeld is nog niet geweten, maar het kan natuurlijk dat ik nog een thuismatch krijg” Bovendien is het niet helemaal gedaan. Volgend seizoen ga ik bij de zondagreserven van Sinaai spelen. Puur voor de fun, met de kameraden.”

Hoewel je een lange carrière hebt, was het aantal ploegen waar je voor uitkwam beperkt.

“In mijn jeugd voetbalde ik eerst zes jaar bij Kieldrecht en nadien, tot mijn zestiende, bij Meerdonk. Nadien verkaste ik opnieuw naar Kieldrecht. Johan Mervaillie kon me overhalen om naar Sinaai, toen vierde provinciale, te komen. Daar ben ik dertien seizoenen lang geweest. Ik speelde met Sinaai drie keer kampioen, speelde vijf eindrondewedstrijden en ben ook één keertje gedegradeerd. Daarnaast leerde ik hier mijn vrouw Dorien D’haen kennen. Ik woon op amper een kleine kilometer van het terrein. Waarom zou ik naar een andere club hebben uitgekeken? Ik heb indertijd toch wel enkele aanbiedingen afgeslagen.”

Wringt het niet dat je nooit in eerste provinciale kon spelen?

“Ik heb indertijd een aanbieding van een eersteprovincialer afgeslagen. Neen dus. Ik voetbalde in vierde, derde en tweede provinciale.”

“Wie weet kan ik over enkele weken Sinaai nog mee naar eerste provinciale loodsen. De eindronde is een loterij. Dat hebben we de voorbije jaren al ondervonden. We hebben wat dat betreft wel enige ervaring.”

(Bron: Het Nieuwsblad, 12/04/17)