“Dit is een zware ontgoocheling”

De geschiedenis herhaalt zich voor Herleving Sinaai. Voor het derde opeenvolgende jaar werden de mannen uit de Tinelgemeente al in de eerste ronde van de play offs uitgeschakeld.

“En dit smaakt enorm zuur”, geeft Patrick Geertsen toe. “Veel zuurder dan de vorige keren. Drie jaar geleden waren we als nieuwkomer in tweede provinciale niet echt gewapend voor de eindronde. We wonnen toen de tweede periode maar wisten dat onze beperkte kern ons parten zou spelen. Vlaamse Ardennen was dan ook een te zware dobber. Vorig seizoen was Burst te sterk maar ik moet toegeven dat de ploeg toen weinig ambitie toonde. Dit jaar lag dat anders. Iedereen wou naar eerste provinciale en we zouden ons vel duur verkopen. Dat laatste heb ik in de eerste helft van de eindrondematch bij Meetjesland zeker niet gezien. Ik zag geen gedrevenheid, geen passie en dat het na zo’n dramatisch eerste helft halfweg nog 0-0 was, was alleen te danken aan Koen Jacobs.”

“Na de rust kwamen we iets alerter op het terrein. De ambitie om te winnen, de goesting was er nu wel en het leek dat we de klus zouden klaren. Jammer genoeg hebben we onze kansen niet afgemaakt. Aan de overzijde kregen we een strafschop tegen waarna we de boeken mochten sluiten.”

“Jammer maar dit is een gemiste kans. Wat de toekomst brengt. Hopelijk hebben we volgend seizoen weer een ploeg die kan meedingen naar de titel maar ik verwacht dat het nog moeilijker zal worden dan voorheen. Ploegen zoals Kruibeke en Buggenhout zullen het niveau ongetwijfeld nog wat opkrikken.”

(Bron: Het Nieuwsblad, 25/04/17)